Struikelstenen in Deventer

SchoolklassenKLHet project heeft als motto: "Herdenken met een blik op de toekomst".

Met behulp van ervaren educatieve medewerkers van het Etty Hillesum Centrum kunnen we diverse educatieve mogelijkheden aan de basisscholen aanbieden, die zeer geschikt zijn voor groep 8. 
Elk jaar wanneer we struikelstenen gaan leggen, nemen we contact op met een school, die zich in de omgeving van de struikelstenen bevindt. De leerkracht van groep 8 beslist dan in overleg welk educatief pakket zij/hij voor de leerlingen kiest.  
De kinderen werken dit op school verder uit en na afloop van de struikelsteenlegging worden de werkstukken op school of in het Etty Hillesum Centrum tentoongesteld.

2015 Hagenpoortschool

De eerste 21 struikelstenen zijn op 26 oktober 2015 gelegd voor Joodse slachtoffers in de Nieuwstraat. poetsenhagenpoortschool3De dichtbijzijnde Hagenpoortschool heeft met projecten op school en bij de steenlegging meegewerkt. Hier kunt u lezen wat de enthousiaste leerlingen van groep 8 allemaal hebben gedaan voor deze eerste stenenlegging.
Eind april 2016 hebben de leerlingen van de Hagenpoortschool de struikelstenen in de Nieuwstraat gepoetst.
Klik hier voor meer foto's.

2016 Windroos Broederenstraat 

Op 5 december 2016 zijn 21 Struikelstenen in Deventer Centrum en omstreken gelegd. Dit keer zijn de kinderen van groep 8 van de basisschool De Windroos (Broederenstraat) aan de slag gaan met allerlei educatie-projecten. Ook hebben de kinderen op 5 december 2016 familieverhaaltjes voorgelezen en rozen gelegd bij het leggen van de struikelstenen.

2017 Deventer Leerschool Brinkpoortstraat
IMG 20170707 125200380Op 10 augustus 2017 hebben we struikelstenen gelegd in de omgeving van de Brinkpoortstraat. Groep 7 heeft de "tentoonstellingsles" van het EHC gevolgd en is na de zomervakantie verder gegaan met de projecten. Op de linkerfoto is één van de vele werkstukken te bewonderen.