door Otto van Huffelen

Joke Litho kl overhandigingDe legging van de struikelsteen voor verzetsstrijder Berend Jan van den Dool op 6 juni 2024 kreeg wel een heel bijzonder vervolg.
Op 7 juni werd ik namelijk gebeld door Joke Stelder uit Deventer. Zij had een originele litho in bezit, die gemaakt was door Berend Jan van den Dool. Joke wilde deze litho graag schenken aan zoon Bert van den Dool.
En op 8 juni 2024 ontving ik een email van Rob Franken, zoon van verzetsstrijder Gé Franken.
Rob boek kl overhandigingEr was net een boek over zijn vader Gé uitgekomen en omdat zijn vader in de oorlog veel met Berend Jan van den Dool had samengewerkt wilde hij het boek schenken aan zoon Bert van den Dool.

Dus op 21 juli 2024 hebben we in het Etty Hillesum Centrum een informele bijeenkomst georganiseerd. Daarbij waren aanwezig Bert van der Dool en echtgenote, Rob en Wietske Franken, Joke Stelder en 4 leden van de Werkgroep Struikelstenen (Ineke, Edwin, Lex en Otto).
Onder het genot van een kopje koffie werd er gezellig bijgepraat en informatie uitgewisseld. En daarna werd het boek en de litho “officieel” overhandigd aan Bert van den Dool, die daarmee erg verguld was.
(Foto's zijn gemaakt door Wietske).