HerdenkingsbordLeusderheideokt16klOp maandag 16 oktober van dit jaar is het 75 jaar geleden dat er 15 mannen op de Leusderheide bij Woudenberg werden geëxecuteerd. Onder hen waren 5 vergeten verzetsstrijders uit Deventer namelijk:

• D.J.H. Bannink;
• A.J. Gerritsen;
• W. van Ewijk;
• D. van der Meulen;
• J.H.E. Roebers. 

De Stichting Gijzelaars Beekvliet – in samenwerking met de gemeente Woudenberg en de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort organiseert deze herdenking die om 12.00 uur zal plaats vinden. Voorafgaand is er een samenkomst om 10.30 uur in Restaurant Bergzicht, Doornseweg 23, 3931 MH Woudenberg (aan de weg tussen Amersfoort en Maarn). Daarna vertrekt men gezamenlijk naar de gedenkplaats.

VergetenVerzetDe Werkgroep Vergeten Verzet Deventer  wil met een grote Deventer delegatie naar deze herdenking gaan.
En roept  iedereen op mee te gaan.
Wie mee wil, wordt verzocht om dit op één van de volgende e-mailadressen te melden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Aangezien de plaats van samenkomst moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken is, word men verzocht bij de opgave aan te geven of je mensen mee kunt nemen in je auto of dat je graag mee wilt rijden.
Zodra definitief bekend is hoeveel mensen er meegaan, wordt er een indeling gemaakt.
Graag opgave vóór 6 oktober.