Wij zoeken een handige ict'er die ons kan helpen met het overzetten van de genealogische database van de Deventer Joodse families.

Momenteel staat op de website van Akevoth, dutchjewry.org, een genealogische database van Joodse families in Nederland.
geschiedenisjoodsdeventerEen onderdeel daarvan is de database Deventer waar vanaf 2004 tot op heden wekelijks aanvullingen op worden bijgehouden.
De aanvullingen komen vanuit vrijwilligers bij Akevoth en Etty Hillesum Centrum.
Het resultaat is te vinden bij het Archief van Akevoth op: https://www.dutchjewry.org/genealogy/deventer/index.shtml

Akevoth zal, als gevolg van vergrijzing, gebrek aan nieuwe krachten en aangeland aan de bodem van hun financiën, dit jaar gaan liquideren. Om te vermijden dat de Deventer database verloren zou gaan, worden deze ondergebracht bij het Internet Archive. 
De overheveling naar dit archief brengt echter met zich mee, dat de gegevens statisch zijn geworden en verdere mutaties (correcties, aanvullingen, etc.) niet meer mogelijk zijn.

Het is daarom wenselijk dat deze genealogische database bij het Etty Hillesum Centrum zal worden bijgehouden, zodat het een dynamisch geheel blijft wat verder uitgebreid kan worden.

Wij zouden graag in contact willen komen met iemand die ons op vrijwillige basis kan helpen met het overzetten van deze database.
Iemand die kennis heeft van ict en met name bekend is met genealogische databases.
Mocht je interesse hebben of nog vragen hebben, neem dan contact op met de coördinator van de Werkgroep:
Otto van Huffelen, telefoon 06-53182362, of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.