De werkgroep is inmiddels begonnen met de voorbereiding van de struikelsteenleggingen in juni 2024. De voorlopige datum is 6 juni, en mogelijk nog een tweede dag in juni ingeval we veel adressen krijgen. 
struikelsteenlegging 10 8 17 01 82Over heel Deventer zijn er nu 260 stenen gelegd. Het doel van de werkgroep struikelstenen is om in Deventer voor 472 personen die slachtoffer zijn geworden van het naziregime een struikelsteen te leggen.

We inventariseren nu voor welke slachtoffers we stenen kunnen leggen voor 2024. We komen graag in contact met mensen, buren die met elkaar of een (buurt)vereniging die mee wil helpen met het sponsoren van de stenen. Daarnaast komen we graag in contact met familieleden van slachtoffers die belangstelling hebben om een steen te leggen.

Het afgelopen jaar hebben bewoners van het Noordenbergkwartier hun steentje bijgedragen, waardoor hier 22 stenen konden worden gelegd. Dit betekent voor de werkgroep dat we onderzoek doen naar de achtergrond en historie van de slachtoffers: bezoek aan archieven, zoeken naar foto’s, controleren of de adressen wel kloppen, etc. En niet te vergeten: we spannen ons in om nazaten te zoeken, overal ter wereld. Ook voor hen is een struikelsteen vaak van grote betekenis zo is ons regelmatig gebleken.
Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen via ons emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..