Presentatie Werkgroep Struikelstenen Deventer
logoStruikelstenenDevzonderadresOm 12.00 uur zal in Hotel De Leeuw, Nieuwstraat 25, een perspresentatie zijn van de Werkgroep Struikelstenen Deventer. De eerste stenen zullen in de Nieuwstraat begin 2015 worden gelegd. De 6 vrijwilligers, die in de Werkgroep zitten zullen aanwezig zijn en uitleg geven over het project van de Struikelstenen in Deventer.

Tentoonstelling in Hotel de Leeuw, Nieuwstraat
HoteldeLeeuwOp dat moment zal ook een kleine tentoonstelling daar geopend worden van de geschiedenis van de joodse bewoners van de Nieuwstraat die daar in 1942 weggevoerd zijn en uiteindelijk in een vernietigingskamp zijn vermoord. De tentoonstelling in Hotel De Leeuw is daarna te bezoeken tijdens de openingstijden van de winkel en koffie- en theeschenkerij van woensdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur. De tentoonstelling zal daar van mei t/m augustus te bezichtigen zijn.


Joodse stadswandeling om 13.00 en 20.30 uur

NieuwstraatfotoOm 13.00 uur zal er een joodse stadswandeling vanuit Hotel De Leeuw van start gaan in de Noordenbergbuurt. Deze zal op enkele plekken in de Nieuwstraat specifiek stil staan bij de voormalige joodse bewoners van dat huis. De wandeling zal 1,5 uur duren en is gratis. Om 20.30 uur, na de dodenherdenking op het Grote Kerkhof, zal deze stadswandeling wederom vanuit Hotel De Leeuw vertrekken.