Antje woonde aan de Assenstraat 7.

Naam geboren te datum overleden te datum
Antje van Kreveld- Samuel Voorst 26-02-1881 Sobibor 07-05-1943

Dit pand bestaat niet meer. Het pand stond in deze nis tegen de winkel van Rauw aan. Door een brand in 1948 waar de joodse familie De Lange toen woonde en 6 familie-leden bij zijn omgekomen, is het huis gesloopt.
Maurits Antje v CreveldAssenstrHier woonde Antje van Kreveld-Samuel. Op de foto links staat Antje met haar man Maurits. Antje is geboren in 1881 te Voorst en vermoord op 7-5-1943 te Sobibor.
Antje was de oudste dochter van de veehandelaar Mozes Samuel (1854-1879) en Leentje Noach (1862-1944).
Zij was getrouwd met Maurits van Kreveld (1879 Gouda) die – vlak voor deportatie - op 13 april 1943 in Deventer is overleden en nog begraven is op de joodse begraafplaats. Hij verbleef toen in het joodse ziekenhuisje in Deventer.

Antje en Maurits kregen 3 zonen; Sam, Max en Simon. Max en Simon hebben de oorlog overleefd. Sam is vermoord op 30-4-1943 in Auschwitz.
Max is 3x getrouwd geweest. Uit zijn eerste huwelijk met Hanna Bonnettemaker, heeft hij een zoon Maurits Emile. Zijn tweede vrouw, Henriette Susan, is in de oorlog vermoord. Met zijn derde vrouw Mimi Zodij, heeft hij twee kinderen gekregen; Frank en Saskia.
Simon is nooit getrouwd geweest en is in 1962 in Sidney in Australië overleden.

slagerijvanCreveldadvAssenstrMaurits had een gerenomeerde koshere slagerij op deze plek. De familie woonde boven de slagerij. De slagerij had voor de oorlog een goede naam onder de Deventer elite. Maurits stond bekend als een kritische keurder van vlees. In In 1919 adverteerde Maurits als eerste koshere electrische vleeschwarenfabriek en vleeschhouwerij met eerste kwaliteit runderen.
In 1941 was er tijdelijk geen kosher vlees beschikbaar. Toen heeft Maurits tijdelijk vlees van Philip de Liver, grossier in vlees, te Nijkerk, gekocht.
Siem heeft na de oorlog de slagerij van zijn vader voortgezet maar is in 1962 naar Australië verhuisd. Hij woonde in 1950 op de Eerste Pauwelandstraat.
Maurits was lid van het kerkbestuur van de joodse gemeente.
Zoon Siem was lid van de Joodse Deventer Jeugdvereniging Tikwas Jisroeil en speelde mee bij de DJT, de Deventer Joodse Toneelvereniging.